Løkken Musikkorps historie

Korpset feiret 100 år i 2010. I den forbindelse ble det gitt ut jubileumskalender og bok, samt at det var flere jubileumsarrangementer.

Her er en del av korpsets historie:

Løkken Musikkorps ble stiftet 3. juni 1910

Navnet var til å begynne med Løkken Musikkforening, og det var 6 mann som tok initiativet til starten. Det var Karl Herstad, Even Rimul, Nils Pettersen, Leif Jacobsen, Marius Lynaas og Karl Østereng.

Instrumenter ble kjøpt av Orkla Grube AB

Foreningens første lover ble vedtatt den 29. august 1912 og er underskrevet av Nils Pettersen, Karl Løvik, John Eidem og Marius Lynaas.

I mars 1915 kjøpte foreningen sitt første eget instrument, en ess-kornett til kr. 36,- og 8 stk. notebøker.
Jubileumsvideo Løkken Musikkorps 95 år i 2005
Jubileumsboka Løkken Musikkorps 100 år..
I 1915 deltok foreningen i tillegg til 17. mai arrangementet i et demonstrasjonstog mot krig og militarisme. Da ledelsen i Orkla Grube AB hørte dette dro de inn de instrumentene de hadde kjøpt, og foreningen måtte låne de manglende utenfra.

Den 24. september 1930 ble det besluttet å velge et styre på 3 mann. Hittil var det dirigenten som hadde besørget alt arbeide for korpset. Det første styret fikk følgende sammensetning: Per Øwre, formann, Oddmund Olsen, sekretær og Erik Haugen, kasserer.
Styret ble pålagt å utarbeide forslag til nye lover, og disse ble vedtatt 1. oktober samme år. Det vesentligste i de nye lovene var beslutningen om å forandre foreningens navn til Løkken Musikkorps.

Den 22. oktober 1930 ble korpset innmeldt i Trøndelag Hornmusikkforbund, en beslutning som var til stor nytte og glede for medlemmene.

1940-årene ble naturlig nok preget av krig og okkupasjon. Men korpset klarte å holde det gående uten innblanding av uvedkommende.

1945 – Korpset var meget deltagende i forbindelse med krigens slutt.
Den 3. mars 1948 overtok Gunnar Holte som dirigent i Løkken Musikkorps. Han gav korpset og lokalsamfunnet mange gleder og fine opplevelser gjennom sitt engasjement for korpset.
Jubileumsbilde tatt på vårt eget Regionstevne..
Den 26. desember 1950 markerte korpset sitt 40-års jubileum med en konsert i Festiviteten.

12-14. juni 1953 arrangerte korpset Trøndelag Hornmusikkforbunds 15. kretsstevne i strålende sommervær.

26. mars 1960 markerte korpset sitt 50-års jubileum med jubileumsfest i Festiviteten, og 9. april samme år var det jubileumskonsert i Festiviteten.

I 60, 70 og 80-årene gikk det litt opp og ned med korpset. Orkla Grube foretok innskrenkninger som gjorde at en del folk måtte flytte fra Løkken for å få annet arbeide. Tilgangen på yngre musikanter var heller ikke så stor som ventet.

Dirigenter i denne tiden har vært: Oddvar Mellingsæter, Hallvar Morken, Thor Skogrand, Gunnar Holte, Jan Erik Mjøen, Svein Erik Rud, Jarle Vingsand, Ingebrikt Lien, Åse Vingsand, Olav Eide og Olav Reinert Bergsrønning.
Jubileumskaka...
Den 4. februar 1989 ble det på ekstraordinært årsmøte vedtatt at Løkken Musikkorps skulle søke om å få arrangere kretsstevne i 1990. Dette ble vedtat fordi korpset fylte 80 år og dette ville bli en fin markering.

Løkken Musikkorps var arrangør av Kretsstevnet på Løkken 9-10 juni 1990. Dette ble et vellykket arrangement. Alle medlemmene i korpset fikk seg en minnerik opplevelse, ikke minst på grunn av vårt gjestekorps, Eikanger Bjørsvik Musikklag som gav oss noen fantastiske konserter.

Så kommer 1995 da korpset fylte 85 år. Da ble det arrangert jubileumskonsert og fest. Det skjedde 27. april. Spesielt invitert til denne tilstelningen var tidligere dirigenter og medlemmer som har vært med i mange år i korpset og andre korpsvenner.

I 1998 deltok korpset i NM for janitsjarkorps i Olavshallen i Trondheim. Korpset deltok i 4. divisjon og ble nummer 8 av 15 korps.

Løkken Musikkorps var så heldige å få arrangere Kretsstevne også i år 2000. Dette var en ære for korpset, og det var også god interesse for stevnet. 26 korps deltok – ca 900 musikere. Dette var et vellykket stevne, spesielt arrangementsmessig.
Musikalsk har korpset absolutt gjort det bedre.

Også i 2002 deltok korpset i NM for janitsjarkorps, da også i Trondheim. Korpset ble nummer 14 av 18 korps i 4.divisjon.
Søk
Driftes av Styreportalen AS